Books of February
Emma - Jag står fast vid att Jane Austen var en fantastisk författarinna. Återigen ligger det utanför min egentliga favoritgenré, men Austen var mästare på att skapa karaktärer och måla upp roliga konversationer. Lång bok som är mycket lättläst! 7.5/10
Den Oändliga Historien - Michael Ende. Troligtvis är filmerna mer kända än boken, vilket är lite synd. Filmen var en av min favoritfilm när jag var liten (Är fortfarande... ;)), vilket gav ganska höga förväntningar. Kan glatt meddela att den helt och fullt ut levde upp till dem! Mycket bra och spännande bok, som nog riktar sig till exakt alla som är läskunniga, om det så innebär 3 eller 103 år.
V for Vendetta - Allan Moore. En klassisk Comic, dvs serietidning. Återigen såg jag filmen som även den är en av mina absoluta favoriter, så även här fanns stora förväntningar. Vissa (kortare) delar hängde jag uppriktigt sagt inte med på (Kanske för politisk? Inte direkt mitt starkaste ämne), men överlag helt underbar! Storyn, bilderna, karaktären V med mera är klockren. Både filmen och boken är och förblir en favorit för mig.
Christer Fuglesang - Människan i rymden (från Sputnik till Mars). Kanske den bästa av böckerna denna månad (Vilket säger väldigt väldigt mycket med tanke på de andra). Ett krav är att man gillar astronomi, samt dess historia. Om man gillar detta - köp den, och läs. Vår hittills enda Astronaut börjar där de mest primitiva rakterna började, och tar oss genom hela Rymdkapplöpningen (Space Race), som pågick mellan 1957 och 1975 mellan USA och dåvarande Sovjet. Vi får också lite information om Fuglesangs träning samt hans rymdpromenad - fyllt med stora och vackra bilder! Slutet är bra skrivet, där han delar med sina idéer och tankar om framtiden. Dessutom följer det med en DVD med lite extramaterial, ca 20 minuter där Fuglesang pratar lite.
Konsten att Lyckas med sina Studier - Bosse Angelöw. En trevlig liten lätt bok som tar upp lite saker man bör och ska tänka på när man pluggar. Det rör lite tips om presentation, "hur man ökar sin läshastighet" och rör även lite meditation/ avslappning. Inget revolutionerade, men ändå klart läsvärt.
Argumentationsanalys - Rolf Ejvegård. En väldigt abstrakt, teoretisk (kort) bok om argument(ation). Den tar upp lite av hur man argumenterar, men mer fokus på vad ett argument egentligen är, och vad för sorts argument det finns. Stor del av boken är dessutom en sammanfattning och liten analys utav Vilhelm Moberb vs Sven Svenssons kända debatt om monarki vs republik.
Databasteknik - Thomas Padron-McCarthy, Tore Risch. En svensk, oftast väldigt lättläst och förklarande bok om Databasteknik. Den är "mellantjock" på ca 600 sidor, och kräver inga egentliga förkunskaper. Däremot kan jag inte rekommendera den till någon som inte gillar Databasteknik.. ;) En sak att nämna, förutom deras trevliga figurer och lätta språk, använder de sig dessutom utav en mycket skön humor, med enligt mig stor influens från Douglas Adams mästerverk; En Liftarens Guide till Galaxen.
Comments
Jag ska lätt läsa databasteknik. Låter ju enormt lockande med en "mellantjock" bok på 1738402 sidor :)
Läser den när jag kommer och hälsar på nästa gång ;)
Posted by: Karin
I like this! Grymt jobbat att ha läst alla dem i Februari!! Jag har inte riktigt börjat läsa någon bok efter Arvtagaren... hehe. Eller jo, men jag har inte kommit in i den ännu. Och det ligger fem böcker vid min säng som ska läsas... :D
Posted by: ELINA