Den Oändliga Historien - Michael Ende

Eller The Neverending Story som den heter på Engelska, tar med oss på en otroligt spännande resa genom Fantasién. Boken är främst till yngre, men går självklart alldeles utmärkt att läsa i alla åldrar.  Eftersom jag redan sett filmerna - och håller dem varmt om hjärtat - hade jag ganska höga förhoppningar på boken, som ju skrevs före filmerna gjordes. Jag kan glatt meddela att boken är precis så bra som man någonsin kan förvänta sig!

Boken handlar om en liten kille på tio år som heter Bastian Balthasar Bux. Han blir retad av sina skolkamrater, och början av boken tar vid när han försöker springa ifrån just sina skolkamrater. Han hamnar hos en gammal bokhandel, där ägaren råkar tycka illa om barn. Efter en rolig konversation blir ägaren upptagen i telefonen, och lämnar en stor bok uppslagen som Bastian råkar få syn på. Han gör något han inte gjort tidigare, han själ boken eftersom han känner en "magisk" dragningskraft och tror sig måste ta med den. Han springer iväg, per automatik till skolan (dit han ursprungligen var på väg) och vet inte sedan vad han ska göra. Han har nu en stulen bok, och eftersom han blir retad i skolan vill han ingalunda gå på lektionen.

Bastian bestämmer sig för att smyga upp på vinden med sin bok. Han börjar då läsa boken, efter han gjort sig bekväm med lite filtar där uppe. Ungefär där börjar den riktiga berättelsen! Boken vi läser är såklart Den Oändliga Historien, men den boken Bastian läser är också Den Oändliga Historien!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0